0
Terug

Vermindering van ultra-bewerkte voeding tijdens de GLI geassocieerd met verbeterde gezondheidsuitkomsten, stress en eetgedrag

Dr. Kirsten Berk

18-09-2025

Onderzoek van dr. Kirsten Berk, gepresenteerd tijdens de EASD 2025, laat zien dat een vermindering van ultra-bewerkte voeding tijdens de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) samenhangt met verbeterde gezondheidsuitkomsten, minder stress en een positiever eetgedrag. Dit benadrukt het belang van voedingspatronen als onderdeel van leefstijlbehandeling bij mensen met (een verhoogd risico op) diabetes.

Deel dit bericht via:

https://www.diabetesgeneeskunde.nl/arts/vermindering-van-ultra-bewerkte-voeding-tijdens-de-gli-geassocieerd-met-verbeterde-gezondheidsuitkomsten-stress-en-eetgedrag/

Vorig bericht

CGM en sport 

Volgend bericht

Effect van intermitterend vs continu vasten op lichaamssamenstelling en rustmetabolisme bij DM2

Deze website is uitsluitend bedoeld voor zorgprofessionals!

Door verder te gaan, bevestigt u dat u een zorgprofessional bent.

Ik ga akkoord